Nórsko zdolalo Slovinsko 3:1

04.05.2013 Celý región

Štokholm 4. mája (TASR) - Hokejisti Nórska zvíťazili v sobotu v A-skupine MS v Štokholme nad Slovinskom 3:1. O výsledku rozhodla prvá tretina, kedy padli tri góly. V 60. minúte poistil víťazstvo Nórov Mads Hansen.

Nórom vyšiel úvod stretnutia ideálne, už v 2. minúte sa dostali do vedenia zásluhou Andersa Bastiansena. Severania sa aj v nasledujúcich minútach tlačili pred Kristanovu bránku. Ich snaha vyšla v 15. minúte, keď sa opäť Bastiansen dostal do samostatného úniku a svoj tím poslal do dvojgólového vedenia. Slovinskí hráči sa snažili odvrátiť nepriaznivý stav, čo sa im veľmi nedarilo. Až v posledných sekundách prvého dejstva presnou strelou pod žŕdku znížil Jeglič. V druhej tretine sa priebeh hry o čosi vyrovnal a oba tímy si vytvorili niekoľko nádejných šancí, ani jedna však v bránke neskončila. V záverečnom dejstve pohrozili pred slovinskou svätyňou Holös, Skröder a Hansen, ich pokusy však nevyšli. Na opačnej strane sa do sľubných šancí dostal Jeglič, brankár Haugen však svoj tím podržal. Víťazstvo Nórov poistil v 60. minúte strelou do prázdnej bránky Mads Hansen.

V zápase malo zastúpenie aj Slovensko v osobe rozhodcu Vladimíra Balušku.

A-skupina:

Nórsko - Slovinsko 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Góly: 2. Bastiansen (K. Olimb, M. Olimb), 15. Bastiansen (M. Olimb, K. Olimb), 60. Hansen (Forsberg) - 20. Jeglič (Tičar).
Rozhodcovia: BALUŠKA (SR), Kaval (USA) – Dahmen (Švéd.), Dehaen (Fr.),
vylúčení: 4:5 na 2 min,
presilovky: 0:0,
oslabenia: 0:0,
3832 divákov.

Zostavy:
Nórsko: Haugen – Holös, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen, Sörvik, Solberg, Ödegaard – Hansen, Skröder, Thoresen – Bastiansen, K.A. Olimb, M. Olimb – Holtet, Röymark, Forsberg – Spets, Ask, Martinsen, Roest

Slovinsko: Kristan – Gregorč, Robar, Kranjc, Kovačevič, Tavželj, Pavlin, Pretnar – Jeglič, Tičar, Sabolič – D. Rodman, M. Rodman, Urbaš – Razingar, G. Kopitar, Pajič – Musič, Pance, Goličič, Basič
 

Vyberte región